25 March, 2010

SingiJuustu "quiche'i moodi pirukas"



Vedasin eile jalgu järele lohistades end kodupoole, peas keerlemas vaid unised magama-mineku mõtted, kui põrkasin kokku reipa Kristeliga. Peale paari ühist sammu ja ühte koos-läbitud tänavalõiku, oli mu pea täis hoopis teisi ideid - SÖÖKI :)

Seega võib vist julgelt öelda, et õhtune pirukas oli Kristeli süü. Ja üllataval kombel väga maitsev süüdistus ! Parim, muidugi (jällegi!), alles järgmisel päeval külmikust välja võttes.



* 100 gr võid
* 250 gr jahu
* 1 spl toiduõli
* näputäis soola
* ~20 ml vett

* ~220 gr sinki (mina kasutasin pitsa-katteks mõeldud juba ette hakitud singi-segu)
* 100 gr šampinjone
* 1 suurem sibul
* pool värsket tüümiani taime
* üks väiksem konserv/purk tomatipastat
* ~200 gr riivitud juustu
* 100 ml kohvikoort
* 100 gr toorjuustu
* 2 muna
* 1 suurem tomat

Kõigepealt tee valmis muretainas :
Suure kausi põhjs mudi kätega kokku või+jahu+toiduõli+sool. Kõige lõpuks lisa vesi ja mudi tainas palliks. Aseta seejärel pooleks tunniks toidukile all külmkappi seisma.


Pruunista pannil tasasel tulel sibul ja lisa enne päris valmimist sellele tükeldatud singi mass. Maitsesta soola ja pipraga tunde järgi. Prae kuni sink on kergelt küpse. Võta pannilt ja pane paraja suurusega kaussi (kuhu mahuks lisada veel mõned koostisained ).

Prae pannil peeneks hakitud šampinjonid ja lisa need seejärel singi-sibula segule. Haki sellele kõigele juurde pool tervest tüümiani-taimest (tüümianit on kõige parem lõigata kääridega). Sega juurde purk/konserv tomatipastat ja pane siis hetkeks ootele.

Määri piruka-vorm (parim on klaasist või keraamiline) rasvainega kokku ja kata siis ühtlaselt külmikust võetud taignaga (kui oled osav-näpp, siis võid proovida seda jahusel laual rullida ja seejärel panni põhja ning küljed ühtlase kihiga katta).

Kuumuta ahi 220 kraadini ja eel-küpseta tainast ca 12-15 minutit. Võta vorm ahjust ja kata tainas singi-seguga, mille peale laota tomati-viilud.

Võta puhas kauss, milles sega kokku kohvikoor, kaks muna ning toorjuust. Peale seda lisa sinna kogu riivjuust ja kata vormis juba olev mass ühtlaselt sellega.

Pane ca 210 kraadisesse ahju veel 15-ks minutiks. Võta ahjust ja lase maha jahtuda. Kaunista tüümiani ja/või tomatiga.

No comments:

Post a Comment

scream!