03 March, 2010

ApelsiniTšilli trühvlid










* 200 gr mõru šokolaadi (nt. Bitter)
* 100 ml vahukoort
* 0,2 tl (näpuotsaga) tšilli-pulbrit
* 80 ml värskelt pressitud apelsini mahla
* 4 tl sau-mikserdatud apelsini koort
* mõru kakaod (nt. "Meie Mark" või Fazer'i 99,9% Cacao)

Sulata veekausis 200 gr mõru šokolaadi. Hetk peale seda, kui kõik on ära sulanud, lisa vahukoor ja mahl ning riivitud apelsini koor. Sega mass ühtlaseks ja lisa seejärel tšilli. Kuumuta veel mõni minut.

Tõsta anum kuumast veest välja ning kata trüfli mass toidukilega (pane kile otse kuuma šokolaadi peale - nii väldid pealmise kihi kuivamist ja saad 100% massist hiljem ära kasutada).

Lase segul maha jahtuda ning aseta ta seejärel ca kolmeks tunniks sügavkülma.

Peale külmutamist võta kauss välja, ja vooli sellest lusika abil pallikesed (kõige parem on kasutada oliivi-lusikat, mis on nagu miniatuurne jäätise-kulp! ). Ära unusta enne iga voolimist kasta lusikas kuuma vette - hõlbustab protsessi ja trühvlid tulevad kulbi/lusika küljest imeilusti lahti. Seejärel veereta nad läbi mõrust kakaost ning aseta paberist trühvli-korvikestesse.

Kaunista soovi kohaselt ja nagu fantaasia lubab ;)
nt. apelsini või sidruni koore ribadega.

Säilita kuni söömiseni külmas (+2...+6 kraadi).

No comments:

Post a Comment

scream!