24 March, 2010

Keeks ÜkskõikMillega :)



Magusatest 'left-overs'-itest saab teha ka muud kui rammusat rummi-kooki.
Näiteks eile jäi rull-biskviidi tegemisest järgi liiga palju vaarika-rummi 'keedist'. Ja et maitsvat kraami mitte raisku lasta, võtsin appi juba pähe kulunud retsepti. Külmikusse piiludes vaatas sealt kõige muu vahelt kurvalt vastu üksik kohupiima-toru.

1+1=2 . Otsustatud saigi ! Lisasin nii kohupiima kui ka vaarika-massi julgelt keeksi koostisainete gammasse.

Et asja veel huvitavamaks ajada, puistasin juba vormi valatud taignale peale ühtlase (ja üsna paksu) kihi juubelitordi pulbrit, mis sai omakorda 'dekoreeritud' õhukeste või-laastudega (et pulber rasvaine koos-toimel krõbeda ja magusa kihi saaks moodustada!).


Retsepti alus on aga järgmine :

* 150 gr margariini/taluvõid
* 2,25 dl suhkrut
* 4 muna
* 2 dl jahu
* 1 dl kaerahelbeid (või müslit või muid helbeid)
* 0,5 tl küpsetuspulbrit
* 1 tl vaniljesuhkrut
* rosinaid/šokolaadi/pähkleid/kirsse/õunu/sukaadi -- ÜKSKÕIK-MIDA :)
Sega või + suhkur + munad. Lisa neile kõik muu.
Vala keeksivormi ja küpseta pöördõhuga ahjus 175 kraadi juures ca 20 minutit.
Simple as that !

No comments:

Post a Comment

scream!