16 March, 2010

Juustused PeediHakkliha pirukad muretaignas



* 100 gr võid

* 250 gr jahu
* 1 spl toiduõli
* näpuotsaga soola
* ~20 ml vett

* 200 gr riivitud keedu-peeti
* 200 gr hakkliha
* 1 sibul
* 150 gr toorjuustu
* riivjuustu
* soola ja pipart

Suure kausi põhjs mudi kätega kokku või+jahu+toiduõli+sool. Kõige lõpuks lisa vesi ja mudi tainas palliks. Aseta seejärel pooleks tunniks toidukile all külmkappi seisma.

Samal ajal, kui tainas end 'sätib', prae pannil hakkliha ja sibul. Lisa neile juba ka vajalik sool ning pipar. Kalla valmis praetud segu kaussi, kuhu lisa ka riivitud keedupeet ning sega sellele kõigele juurde toorjuust. Vajadusel lisa veel soola/pipart.

Võta küpsetamiseks kas üks suurem koogi-vorm (soovitatavalt kas keraamiline või klaasist - õhukeses teflon-vormis võib juhtuda, et tainas saab liiga palju kuuma) või mitu pisikest ahju-vormi. Määri vorm(id) julgelt margariini/võiga. Siis rulli jahusel laual lahti tainas ja vooderda sellega vorm(id) (kui rullimisega hakkama ei saa, siis võid taigna kätega ka vormi sisse mudida).

Nüüd pane täidis taignaga vooderdatud vormi ja riputa kõige peale riivjuustu kiht. Lõika rullitud taignast sobiliku suurusega tükk piruka kaaneks ja aseta see siis juustu-kihi peale. Põhja servad, mis eeldatavasti (soovitatavalt) kõrgelt üle vormi serva jäid, pööra kaanele peale. Vähese vee abil saad 'liimida' kaanele taignast dekoratsioone. Määri pirukas lahti klopitud munaga ja aseta seejärel 15-ks minutiks 220 kraadisesse ahju.

Vormist saab kätte alles peale täielikku jahtumist. Ja kõige parem on pirukas muidugi järgmisel päeval :)

No comments:

Post a Comment

scream!