15 March, 2010

cuisine de maman

Ärkasin hommikuse pudru lõhna peale -- need harvad nädalavahetused ema juures ! Nostalgiast haaratuna joonistasin pudrule moosiga naeratava näogi peale - maitses võrratu!

Ema külmikust leiab kõike -- püüdsin vägisi suruda alla koogi-tegemise kihku, aga asjata. Juba pool tundi hiljem oli köögis möll lahti.

Köök on suur. "Nagu pioneeri-laagri söökla köök", on ema kommentaar. Aga ikkagi ei leidnud enam varsti ühtegi vaba pinda, kuhu järgmist kausikest 'korraks' toetada.

Valmistasin eelküpsetatud muretaigna põhjaga toorjuustu, õunapüree ja 'kondenspiima'-muna kattega koogi. Vahele sai pikitud ka üksikuid kirsse. Põhjaga läksin alt, kui katsin ta eelküpsetamise ajaks fooliumiga (arvates, et siis ei ole ohtu ära kõrbemiseks, milles ma viimasel ajal ju nii osav olen ! ) -- tainas otsustas kleepida end kohati kapitaalselt fooliumi-katte külge ja oli tükk tegu, enne kui kõik kätte sain. Aga edasi läks kõik nagu valatult ! Kook sai ilus, kollane ja hea :)

Ema võttis samal ajal külmikust välja hakkliha ja eile-keedetud tatra, hakkis sibula ning lisas virsikuid ja mune ning maitseaineid. See katsetus-toode läks ahju ja sai endale nimeks tatra pikk-poiss kuivatet virsikutega. Hõrk ! Kõrvale kartuleid ja jahu-kastet, kõrvitsat ning pohla-salatit :)

No comments:

Post a Comment

scream!