06 April, 2010
PikkPoiss mustade ploomidega
Peale lõputut töö-maratoni 22 päeva järjest, millest viimased 7 möödusid kodust kaugel ja köögist eemal, maandusin tühja külmkapi ette tagasi. Päris tühi pole see loomulikult kunagi ;) Väikese uurimise ning mõtlemise järel olid vajalikud kausid ja komponendid juba laual !
Kuna õde oli võtnud nõuks mulle õhtul seltsi pakkuda, siis otsustasin, et kasutan teda ära ja panen ta sööma oma pikkpoisi esma-katsetust.
* 500 gr kodust hakkliha
* 2 muna
* 1 suurem sibul
* ~200 gr putru (nt. kaerahelbe, neljavilja, odra jne)
* 1 puljongi-kuubik
* soola ja pipart
* musti kuivatatud ploome
Haki sibul peeneks ja sega see kausis kokku hakkliha ning munadega.
Seejärel keeda potis valmis soolane puder (lisades juba keevasse vette kõigepealt puljongikuubiku ning maitseained, alles seejärel helbed). Sega tulem kokku hakkliha-massiga.
Vahepeal pane ahi sooja (180 kraadi peale).
Kata ahju-pann küpsetuspaberiga ja vormi sellele pikkpoisi massist soovitud kuju. Sisse piki kuivatatud musti ploome.
Pane ahju ja lase seal 180-kraadises kuumuses 40-50 minutit küpseda (olenevalt sellest, kui paksu 'poisi' vormisid).
Peab meeldima !
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
scream!