18 November, 2009

Tomati-basiiliku-toorjuustu püreesupp











* 2 kg tomateid
* 1 potike värsket basiilikut
* 1 karp toorjuustu (~150 gr)
* riivitud parmesani

Aja potis vesi keema, viska sisse tomatid (rohelised pead eemalda enne juba ära - nii on pärast lihtsam). Keeda tomateid seni, kuni näed, et koor hakkab lahti tulema ( ~10-15 minutit ). Siis võta nad veest välja ja koori ära.

Vesi kalla ära ja aseta kooritud tomatid poti põhja kaane alla podisema.

ca 10 minuti pärast lisa maitseained (sool+pipar). Seejärel basiiliku lehed.

Lase segul veel mõni minut keeda. Siis võta pott tulelt, lisa sinna sisse toorjuust ja püreesta saumiksriga. Vajadusel lisa natuke keevat vett ja/või maitseaineid. Kui supp tundub liialt hapu lisa väikeste koguste kaupa ja vahepeal maitstes suhkrut.

Serveeri riivitud parmesani ja basiiliku lehtedega.

No comments:

Post a Comment

scream!