23 November, 2009

Kohupiima-juustu odrakarask päikesekuivatatud tomatitega















* 600 ml keefirit või hapupiima
* 400 gr maitsestamata toru-kohupiima
* 200 gr sulajuustu
* 5 dl odrajahu
* 6 dl helbeid (kas odra, nelja-vilja või nt kaera)
* 6 muna
* 2 spl sulatatud võid
* 4 tl suhkrut
* 2 tl soola
* 1,5 tl söögisoodat
* 150 gr päikesekuivatatud tomateid

Klopi omavahel ära munad+suhkur+sool. Lisa neile seejärel juba eelnevalt kokku segatud keefir+kohupiim+sulajuust+sulavõi.

Samal ajal segades lisa vedelale taignale jahu+söögisooda (ühtlasema tulemuse saavutamiseks võid siinkohal kasutada sau-miksrit).

Nüüd sega lusikaga tainast liigutades sisse helbed ja hakitud tomatid. Soovi korral võid lisada ka veel päevalille-seemneid.

Määri pann võiga sisse ja vala tainas vormi (soovitan kasutada kõrgemat vormi, sest antud kogustega tehes tuleb 'kooki' parajalt suur kogus ja sooda tahab veel ruumi kergitamiseks ka).

Kuumuta ahi 200 kraadini (pöördõhuga ahju puhul. tava-ahjus ca 220 kraadi) ja pane pann siis ahju. Küpseta 15 minutit 200 kraadi juures ja seejärel teised 15 minutit 175 kraadi juures kuni karask on pealt kuld-pruun.

Võta pann ahjust ja lase tal natuke jahtuda enne kui lahti lõikama hakkad.

Parim süüa soojalt ja taluvõiga :)
Aga sobib ka magusaks ampsuks - näiteks meega.

No comments:

Post a Comment

scream!